Mixurile pentru latte – explozie de gust și beneficii pentru sănătate sau cum ne răsfățăm în zilele reci de iarnă

Lifestyle

Când vremea și vremurile sunt reci, simțim cu toții nevoia să ne cuibărim într-o canapea confortabilă și să bem ceva cald, fie că vorbim de un ceai cald sau o ceașcă de cafea. Acest ritual care face parte din farmecul iernii pentru foarte mulți dintre noi, este menit să ne încălzească dar are efecte pozitive și asupra psihicului uman, inducând o stare de relaxare și calm.

Când vremea și vremurile sunt reci, simțim cu toții nevoia să ne cuibărim într-o canapea confortabilă și să bem ceva cald, fie că vorbim de un ceai cald sau o ceașcă de cafea. Acest ritual care face parte din farmecul iernii pentru foarte mulți dintre noi, este menit să ne încălzească dar are efecte pozitive și asupra psihicului uman, inducând o stare de relaxare și calm. 

Dacă vorbim la modul general, băutura cu care umplem cana preferată este mai puțin importantă. Însă la nivel individual, fiecare dintre noi va tinde spre una anume: o cafea, un ceai negru, un ceai verde sau o infuzie de plante, fructe și flori. Articolul nostru îți propune, pentru variație, o băutură caldă și aromată, perfectă pentru astfel de momente de răsfăț: latte-urile. Nu ne referim aici la clasicul latte cu cafea, ci mai degrabă la latte-uri fără cofeină, obținute din ingrediente mai puțin obișnuite dar care sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă, ideală pentru după amieze și seri de iarnă.

Lista noastră de latte-uri începe cu instagramabilul Matcha latte. Din cauza conținutului mare de cofeină din Matcha, nu este indicat să bei această băutură seara dar noi ți-o recomandăm cu căldură pentru orice alt moment al zilei. Rețeta de matcha latte o găsești aici împreună cu toate ingredientele și ustensilele de care ai nevoie pentru a-l prepara. Și pentru că am recomandat această băutură îți spunem și de ce. Nu vom intra în detalii despre nutrienții din matcha sau despre studiile care demonstrează efectele sale benefice căci pentru asta ar fi nevoie de mii de cuvinte! Menționăm însă pe scurt faptul că matcha este recunoscută în primul rând pentru efectul său calmant și energizant în același timp, motiv pentru care călugării budiști din Japonia îl consumau înainte de sesiunile de meditație. Totodată, matcha mărește puterea de concentrare, are efecte benefice asupra memoriei, este recomandat în curele de slăbire, luptă împotriva stresului oxidativ, reduce nivelul colesterolului rău și al tensiunii arteriale, și multe, multe altele. 

Toată lumea a auzit de turmeric sau curcuma dar în colțul nostru de lume, turmericul este folosit cu precădere ca și condiment. În India însă, turmericul este folosit de sute de ani ca remediu. Medicina ayurvedică recomandă turmericul pentru tratarea răcelilor, a tusei, a durerilor reumatice sau preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar. Studii moderne au arătat că turmericul acționează și ca analgezic în cazul durerilor de articulații, fiind la fel de eficient în calmarea durerilor ca și ibuprofenul. Tot știința a demonstrat că turmericul este un antidepresiv eficace și în același timp este un foarte bun hepato și cardioprotector. Dacă în țări ca India turmericul este un condiment de bază în rețetele culinare, la noi este mai rar folosit. Așadar, cum faci să integrezi turmericul în dieta ta? Simplu: prepară-ți un latte cu turmeric folosind mixul pentru latte cu turmeric, piper, scorțișoară, ghimbir și cocos pe care îl găsești la Matchabar.ro alături de celelalte mixuri pe care vi le prezentăm în articolul nostru.

Călătoria noastră în lumea latte-urilor continuă cu Pumpkin Spice, un mix pentru latte creat din pudră de dovleac înnobilată cu cardamom, scorțișoară, ienibahar, nucșoară, cuișoare și ghimbir. Gustul condimentat și aroma caldă sunt o adevărată încântare pentru simțuri iar Pumpkin Spice va deveni rapid una dintre băuturile tale preferate mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Mixul pentru latte cu pudră de Maca nu avea cum să lipsească din lista noastră de recomandări. Pudra de maca este cunoscută și ca ginseng-ul peruan. Planta ai căror rizomi sunt folosiți pentru obținerea acestei pudre, crește în Anzi și este un ingredient comun atât în bucătăria peruană, cât și în remedii împotriva simptomelor menopauzei, pentru îmbunătățirea libido-ului și a funcțiilor aparatului sexual. 

Mixurile pentru latte despre care ți-am povestit, sunt amestecuri de ingrediente 100% naturale și nu conțin adaos de zahăr sau îndulcitori ori coloranți artificiali. Neavând cofeină, pot fi savurate fără probleme chiar și de cei mai mici membri ai familiei tale. Pe lângă gustul lor delicios, aceste amestecuri au și un alt mare avantaj: folosindu-le, latte-urile tale vor fi gata în câteva minute. De fapt, va dura mai mult să încălzești laptele decât să pregătești latte-ul! 

Sursa foto: pexels.com

Distribuie Articolul